miercuri, 30 ianuarie 2008

Google in Romania ?!?

Duminica 27 Ianuarie a aparut o stire cum ca Google a infiintat o reprezentanta in Romania. De atunci, nu s-a mai publicat nimic concret. Din pacate, nici eu nu sunt mai in tema in acest subiect. Totusi, cateva comentarii:
1. Daca e adevarat, ce interes ar avea big G. sa tina secret acest lucru si sa nu-l faca public ?
2. Tinand cont ca acum aproximativ 10 luni a fost numit consultantul pentru Romania (o persoana), ar fi urmatorul pas firesc - deschiderea unui birou. De altfel, tot anul trecut, Google a deschis un birou in Polonia.
3. Piata romaneasca de online e una cu mare potential, o piata in crestere mare de la an la an (cel putin cea de Adwords). Iar anuntul Yahoo de intrare in Romania (care intre timp s-ar putea intarzia sau contramanda) ar trebui sa grabeasca o decizie.
E adevarat sau nu ? Nu putem decat astepta, cel putin in momentul de fata. Daca pe americani i-am asteptat 50 de ani, in cazul Google in mod sigur nu va fi nevoie de atata...

2 comentarii:

Anonim spunea...

tema e putin tarzie si depasita (ca importanta)de stirea de acu 2 zile cu incercarea MSN de preluare a Yahoo.Oricum ce mi se pare mai interesant este o polemica AdSense vs AdWords ca solutie de promovare pt magazinele online.

Mihai Stanciu spunea...

Prefer sa comentez numai lucrurile certe, iar daca nu 100% sigure, macar cele care influenteaza piata de Ro.
Referitor la Adesnse/Adwords, detaliaza putin. Cred ca vorbesti despre altceva. Prin Adwords cumperi trafic, iar prin AdSense valorifici traficul de pe site. Daca te referi la ambele simultan, vezi articolul despre Arbitrage Sites: http://despreadwords.blogspot.com/2008/01/quality-score-si-arbitrage-sites.html